Kuduz Endişesi Yok!”

 Kuduz Endişesi Yok!”

Geçtiğimiz günlerde gazetemizde de yayımlanan Üniversitede Kuduz Endişesi” başlıklı haberde yer alan şüphelerin ve bilgilerin asılsız olduğunu belirten Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi yetkilileri konuya ilişkin bir basın açıklaması yayınladı.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI

27 Mayıs 2014 tarihinde tedavi amacıyla Kırıkkale Belediyesi tarafından Veteriner Fakültesine getirilen sokak köpeğinin, kuduz şüpheli olduğu anlaşıldığı andan itibaren, “Kuduz Hastalığından Korunma ve Kuduz Hastalığı ile Mücadele Yönetmeliği” çerçevesinde gerekli tüm tedbirlerin alındığının vurgulandığı açıklamada, bu kapsamda, vaka derhal Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne ihbar edilmiş olup, İl Müdürlüğü tarafından Fakültemize Resmi Veteriner Hekim gönderilmiştir denilmiştir. Bundan sonraki sürecin de yine yönetmenlik gereği, İl Müdürlüğü veteriner hekiminin bilgisi çerçevesinde gerçekleştirildiğinin kaydedildiği açıklama şöyle devam ediyor:

ZAMANLAMA MANİDAR

“Fakültemizde her türlü güvenlik tedbiri alınmış olup, hasta hayvandan alınan örnek teşhis amacıyla İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edilmiştir. Hasta hayvanın kadavrası yönetmenlikte belirtilen usuller gereğince bertaraf edilmiş ve hayvanın temas ettiği alanlar dezenfekte edilmiştir. Bu vakanın üzerinden 6 aydan fazla bir süre geçtikten sonra gündeme getirilmesi ve kamuoyunda hiçbir önlem alınmadığı şeklinde bir algı uyandırılması manidar görülmekte olup, fakültemizde yapılan mevzuata uygun uygulamaları görmezden gelerek, kamuoyuna tamamen yanlış yansıtılan söz konusu bilgilerin yukarıdaki açıklamalar çerçevesinde düzeltilmesine ihtiyaç duyulmuştur.”



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!